Τρίτη, 15 Απριλίου 2008

Γυμναστήρια Ανοιχτά την Κυριακή


Η γενιά των 700 ευρώ. Η εναλλακτική κίνηση στα προβλήματα της εποχής μας
Εκατοντάδες πολίτες-λάτρεις της γυμναστικής επιχειρούν να σπάσουν το λουκέτο που έχει μπει στα γυμναστήρια τις Κυριακές (Τα Νέα 19-2-2008). Με το αίτημα "Γυμναστήρια ανοικτά τις Κυριακές" οι ενδιαφερόμενοι πολίτες διαμαρτύρονται για το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα που έθεσε τα γυμναστηρία σε υποχρεωτική αργία και μαζεύουν υπογραφές από τους πιστούς της άσκησης με σκοπό την αναστολή του εν λόγω μέτρου.

Η κα Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου, Επίκουρος Καθηγήτρια Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κοινοποίησε την ακόλουθη επιστολή-διαμαρτυρίας προς τα αρμόδια υπουργεία και ξεκίνησε τη συλλογή υπογραφών για να αρθεί η απαγόρευση.

AΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΗΚΕ
ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ;

Ως γνωστόν, η Ελλάδα είναι από τις πρώτες Ευρωπαϊκές χώρες σε ποσοστά παχυσαρκίας, και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σημαντική ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης ως προς τη σημαντικότητα της σωστής διατροφής και της συστηματικής άθλησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Έχουν επίσης ιδιαίτερα τονιστεί τα πλεονεκτήματα της συστηματικής άσκησης στις μεγαλύτερες ηλικίες, ιδιαίτερα όσον αφορά στη βελτίωση του ψυχισμού και τη γενικότερη σωματική υγεία των αθλουμένων.

Είναι ευνόητο ότι οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι είναι πιεσμένοι χρονικά λόγω των αυξημένων επαγγελματικών και οικογενειακών τους υποχρεώσεων, η εξεύρεση χρόνου για άθληση είναι αρκετά δύσκολη, και αρκετοί ασκούνται στα γυμναστήρια μόνο τα Σαββατοκύριακα. Δυστυχώς το καλοκαίρι του 2007 τέθηκε σε εφαρμογή το Προεδρικό Διάταγμα υπ΄αριθμ. 219/ΦΕΚ 221/13-10-2006, βάσει του οποίου (άρθρο 2, παρ. 6) τα Γυμναστήρια παραμένουν κλειστά τις Κυριακές.

Ως ιατρός και ως πολίτης που θίγεται ιδιαίτερα από την απόφαση αυτή, ερωτώ δημόσια τους αρμόδιους Υπογράφοντες Υπουργούς και Υφυπουργούς (ΥΠΕΧΩΔΕ, Υγείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού) καθώς και το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Ινστιτούτο Καταναλωτών και τον Συνήγορο του Καταναλωτή:

Τι γίνεται στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές Χώρες;
Πριν ψηφιστεί το συγκεκριμένο άρθρο του Προεδρικού Διατάγματος ελήφθη υπόψη ο ιδιαίτερα επιβαρυντικός αντίκτυπος στους χιλιάδες ενδιαφερόμενους πολίτες;

Επειδή το αίτημα “ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ” αφορά πάρα πολλούς, πρόσφατα ανέλαβα την πρωτοβουλία να συγκεντρώσω στοιχεία και υπογραφές όλων των ενδιαφερομένων, με σκοπό την μαζική διαμαρτυρία για επίλυση του προβλήματος. Παρακαλώ, όποιος συμφωνεί με το εν λόγω αίτημα, να μου στείλει e-mail (
peace_and_glory@yahoo.gr),

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ!!!

Η επιστολή αυτή έχει ήδη σταλεί προς :
1) τη Στήλη Αλληλογραφίας των Εφημερίδων
2) τον Υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ Κ. Γεώργιο Σουφλιά
3) τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεώργιο Κωνσταντόπουλο
4) τον αρμόδιο για τον Αθλητισμό Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη
5) τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γεώργιο Βλάχο
6) το ΙΝΚΑ (Ινστιτούτο Καταναλωτών )
7) τον ΣΙΓΑ (Σύλλογο Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής)
8) τον Συνήγορο του Καταναλωτή
9) το site με τίτλο “ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ”
Αθήνα, 28/1/2008

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα , όπου και δημοσιεύτηκε το σχετικό θέμα, "απ΄ ό,τι φαίνεται οι αντιδράσεις των πολιτών έπιασαν τόπο: προ δέκα ημερών, η κ. Μαγιάκου έλαβε τηλεφώνημα από το γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη και τη διαβεβαίωσαν πως σύντομα θα υπάρξει νέα τροπολογία, που θα επιτρέπει στα γυμναστήρια να είναι ανοικτά επτά ημέρες την εβδομάδα- όπως δηλαδή λειτουργούσαν πριν από το φθινόπωρο του 2007." Ευχόμαστε το θέμα να λυθεί σύντομα. Επειδή όμως η λύση δεν έχει ακόμα δρομολογηθεί ενισχύουμε την εκστρατεία Ανοιχτά Γυμναστήρια την Κυριακή, υπογράφουμε την επιστολή διαμαρτυρίας.

πηγή: g700

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ελληνικά Ιστολόγια

Ενδιαφέροντα Blogs / Sites

ο Σκουπιδιάρης Πεντάεδρον  aw2
Αρχιπέλαγο ΥΣΕΕ Δωδεκάθεον Έλληνες Εθνικοί του Καναδά Πολυτονικό